written by

Date

25 Mayıs 2022

Category

Genel

Dokuma Etiketler Nelerden Yapılmıştır?

Dokuma etiket imalatının ilk kısmı grafik çalışmasıdır. Müşterinin renk, ebat ve kalite tercihi doğrultusunda hazırlanan grafik çalışması bilgisayar ortamında veya dijital çıktı ile sunum yapılır. Onay verilen çalışmanın deseni çizilir. Müşterinin isteğine bağlı olarak birebir numune hazırlanır. Dokuma etiket, imalat aşamasında parlatma, sim, gofre gibi uygulamalarla güzelleştirilebilir. Dokuma etiket istenilen renk, ebat ve şekilde üretilebilir. Bütün bu işlemler elbette ki profesyonel bir kadronun emek ve titizliğiyle ancak başarıya ulaşır. Dokuma etiketler ürünün tanıtımını ve reklamını yapmak amacıyla kullanılırlar. Dokuma etiketlerin pamuk, saten, atkı saten ve tafeta gibi çeşitli türleri vardır.

Neden Dokuma Etiketler Kullanılır?

Dokuma etiketler diğer etiket türlerine oranla daha fazla kalıcı özelliğe sahiptir. Ürünün kullanım süresi boyunca bu etiketler ürün üzerinde sağlam bir şekilde yerlerini korurlar. Uzun ömürlü kullanıma sahiptirler. Ayrıca şekil, renk ve desen açısından da ön plandadır. Ürünün en iyi şekilde reklamını yapıp ürünü temsil eden bu etiketler, marka prestijine önem veren ve ürününe güvenen firmalar tarafından vazgeçilmez bir öğedir. Bu etiketler kalitesi ve sağlamlığıyla ürünün kalıcılığını yön vermektedir.

Dokuma Etiketlerin Üzerinde Ne Vardır?

Dokuma etiketler farklı şekil ve renkleriyle ürünün en iyi şekilde tanıtımını yaparlar. Dokuma etiketlerin ön yüzünde genellikle ürünün üretici firması, markası, modeli ve varsa ürünün bedeni veya ebatları yer alır. Arka taraflarında ise genellikle ürünün yapımında kullanılan malzeme içeriği ve ürünün yıkama önerisi yer alır. Kalıcı bir etiket türü olması nedeniyle ürün kullanıcılarını uzun vadeli olarak bilgilendirir.

Dokuma Etiketlerin Şekli Nasıldır?

Dokuma etiketler ortadan katlama, düz, kenardan katlama, kelebek katlama ve manhattan katlama gibi çeşitli şekillere sahiptir. Dokuma etiketin şekli, üzerinde kullanılacak renkler ve desenler markanın tercihi dahilinde belirlenir. Tamamen markaya özgü renk ve tasarımlar içeren dokuma etiketler ürün üzerine yerleştirilen karton etiketle de uyumlu olmalıdır.

Dokuma Etiketler Nasıl Hazırlanır?

Ürünün imalat aşaması içim öncelikle grafik çalışmaları yapılır ve müşteriye sunum yapılır. Müşteri yapılan çalışmayı beğenirse ürünün numunesi hazırlanır. Tercihe bağlı olarak dokuma etiketler üzerinde taşlama sim, gofre (kabartma) da kullanılabilir. Numunesi onaylanan ürünün imalat aşamasına geçilir ve seri üretim yapılır. Üretimi tamamlanan etiketler ise firma ürünlerinin üzerine monte edilir.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT